NOC A DEN
vítr své žalostné melodie vhání
do varhanních píšťal činžovních domů
komínů osiřelých továren
a rozcuchaných větví stromoví
smuteční slzy opouští sklíčené závoje mraků
ťukají poklidné staccato na římsy oddychujících oken u ložnic
za víčky se už zhaslo
na pozadí dojmů se promítá fantastický film
mořské vlny se choulí do peřin
noc je bájná milosrdná víla
nebrání v rozletu
a snímá okovy žaludečních vředů ze všedně svazujícího shonu
rozbřesk ji ale jako vždy zahání zpátky do pohádek
mám na něj zlost
jeho zpupnou aroganci dost těžce nesu
však nemám žádnou moc
zadržet noc před ranními vrátky
nezbývá mi než zkoušet i za dne snít
když tolik krátké mi připadají noční eskapády
tím vyzraju na den zase já
pro změnu on je pak na můj úskok krátký
Praha, 25.4.2022
https://www.youtube.com/watch?v=SJReCTYYCOI
....Tak nezapomeň Pepo na řádné uzemnění...kdo chce mít hlavu v oblacích,měl by být s nohama na zemi..../úsměv/...jinak tak nějak "odletí"......ale myslím si,že to vcelku zvládáš/úsměv/ ....Ji.
P.S.Ale rozumím Ti...já melancholik říznutý sangvinikem/ten má to povětří v popisu práce...
25.04.2022 20:11:59 | jitoush
Co na to říct, Jitko - to věčné balancování je vlastně život sám... :-))
26.04.2022 21:20:21 | Amonasr
...taky to tak odmala dělám, někdy přes den víc sním než bdím...úděl introverta, bohatej duchovní život ale v hlavě...;-)"míchám noc a den"...
25.04.2022 14:11:33 | Marten