Vzpoura

Vzpoura

Anotace: ................................

Hej!........
Vy lidi nahoře...koukněte se
tam dolů..sem k nám....
dívejte se na nás...
na tu lůzu....
dívejte se jak sereme na vaše prachy
dívejte se jak si vaším snobstvím
vytíráme zadek

Hej!...........
Vy lidi nahoře...poslouchejte chvíli
křik a řev nás ostatních...
poslouchejte náš výsměch...
vašim frázím..
vašim povýšeným pohledům
vašemu životu.

Pláčeme pro svobodu..
strach opustil nás již...

Hej!............
Vy lidi nahoře...bojíte se
máte z toho hrůzu...
zmizelo v nás to..co vás chránilo..
láska k penězům...k moci...
začněte škemrat abychom vás nechali být

Hej!...........
Vy lidi nahoře...síla vás opouští..
dostali jste se do bodu..
odkud není návratu.

Hej!............
Vy lidi nahoře...máte problém....
my se nedáme koupit...
těšte se na naši pěst...
která vám vyrazí dech..
pěst s pečlivě vytetovaným Áčkem.

***

Hej!.............
Ty spodino......podívej se na nás..
tam nahoru kde jsme.....
dívej se jak si krásně žijem...
odhazujem zbytky z kterých se nažereš....
naše staré hadry...z popelnic
oblečeš si jako nejnovější model....

Hej!..............
Ty spodino....slyš co my ti řeknem..
svobodu že prý ty chceš??
Che...tomu se musím smát....
Vrať se tam kam patříš..chudino..
do boudy kterou jsme ti..milostivě
přidělili..
ještě ráda...se sama přivážeš na řetaz...
vždyť každý pes co příliš štěká a kouše
je..
vždy odstraněn..

***
***

Je jen na nás kdo vyhraje...
Autor Markéta G., 20.03.2007
Přečteno 259x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kouká, žes udělala pokus o angažovanou báseň. Také jsem se o to pokusil v básničce Střízlivění. Tak tě držím palce, abychom vyhráli. Vlastně nevím na čí straně stojíš. :-)

28.05.2007 10:07:00 | J.Švihovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí