Vlní se vlní vinohrad,
ve větru, když mrak slunce skrývá,
snad hrozny chtěl by rozfoukat,
a skřivan pod oblaky zpívá.
Možná, že s deštěm jde ten mrak,
poznáš to, když se vítr zvedá,
a když ztichne každý pták,
i ten, z nejmenších neposeda.
Vlní se vlní vinohrad,
hrozny zrají a sládnou,
příteli pojď, musíš ochutnat,
vínem naše duše mládnou.
Podzim - osiřel vinohrad,
jen vítr holé keře hladí,
mladé víno krev nám rozdovádí,
radost svou, chtěl bych vyzpívat.
.....No nedávno jsem v Růženné vinohrad "kontrolovala"......Ji./úsměv/...ono to rychle utíká.....všímám si,jak kaštany na jírovcích rostou a hrozny též,jen by to vše potřebovalo vláhu...
25.07.2022 18:25:49 | jitoush
Pěkná, zrovna včera jsem si jela tím naším slováckým krajem, a vinohrady, tak pěkně řádkují, tak lahodný pohled pro oči ..
25.07.2022 14:21:06 | Vivien
Juj..
ke zpívání svádí.
Na cestu do krajiny s vínem
zahledět se, zasnít.*
Pěkně jsi naladil Kane
25.07.2022 11:57:16 | jenommarie