Pasáček hvězd
Vysoko na nebi, na mléčné dráze,
srazil se malý vůz s velikým,
hvězdy se s rachotem sypaly na zem,
z oblohy pršící uhlíky.
Jeden ten do ruda planoucí střípek
spadl k nám do lánu pšenice,
nikdo se nedoví, kam ztratil se zbytek
těch perliček z nebeské truhlice.
Pasáček měsíc se rozhlédl z výše,
pak na flétnu zapískal po kraji
a hvězdy se vrátily na oblohu tiše,
tak jako se ovečky sbíhají.
Přečteno 175x
Tipy 15
Poslední tipující: Caliéry, CULIKATÁ, ukrytá v máku, Marten, Psavec, Jan Kacíř, Sonador, šerý, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (5)