Procházka Prahou
Anotace: Malování tahů 2022
Václavské náměstí plné lidí.
Hluk a sanitka.
Svatý Václav sedí na koni.
Pohled naplněný.
Jdu pěšky, abych vnímala.
Shledám nápis,
že tam byla mučírna gestapa.
Pak vzpomínám deskou na Opletala.
Minulost není mlha.
Kroky jdou pomalu,
je teplo a nemohu.
Odpočinu si u stromů.
Blížím se na nádraží.
Knihu pod paždí.
Čtu a v duši klid.
Únava se spolkne do sedadla,
nohy se natáhnou
a čekají na konečnou.
Já vím, kdysi se jezdilo párou.
Vzpomínám a je plno.
Jsem ráda, že mohu si sednout.
Uháním za královstvím básniček.
Ve vlahé zemi po příjezdu najdu čtyřlístek
a bude úsměv pro zítřek.
A co si dám k večeři?
Kočiček mazlení
a chleba s máslem.
Miluji i natažení nohou
a umytí po všem milou vodou.
Přečteno 109x
Tipy 14
Poslední tipující: CULIKATÁ, šerý, Protos1182, Stanislav32, Psavec, Frr, Pablo Kral
Komentáře (4)
Komentujících (3)