Ještě musíš dokvést má, milá
ještě než Kraj
pokryje bílé sukno zimy
Ještě musíš růst
aby květy tvé
měly ten správný odstín
tu zářivou barvu mandarínskou
kterou lze v těchto dnech
spatřit na obzoru
při východu Slunce
Jako v obrazech od Samathy Keely Smith
jako lávové řeky
jako mnišské roucho Šaolinu
To je tvůj jediný úkol
Ještě musíš dokvést můj, milý
ještě než Kraj
pokryje bílé sukno zimy
Ještě musíš dokvést barvou tyrkysu
Jenž rozpouští šeď a všednost
Ta krásná plná barva
kterou lze spatřit
u tajících fjordů
jako ledovcové řeky
jako svěží mysl svobodného člověka
To je tvůj jediný úkol
...Líbí se mi tou oboustranou vyvážeností a tak nějak to zavonělo.....No dokvést v ten "náš"osobní květ a pak ještě chutně dozrát.......ale na to je v Tvém/vašem/případě ještě dost času........tak zavoňte a voňte lahodně....světu i sobě navzájem.....Ji./úsměv/..P.S.Hezky by se přednášela,úplně to slyším.....a ve dvojici sobě navzájem a též ostatním jako "důkaz" Lásky,která hory přenáší...
13.09.2022 21:17:53 | jitoush