Muž
Ránem když studeným tou cestou chodím,
za parkem lesík - tam v chatrči prkenné,
ztrápený, starý muž, v mysli se brodím,
co osud rozepsal postavě shrbené.
Kde se tu vzala, tvář sta vrásek skrčených,
a jakou spletí cest život se ubíral,
a kolik polklých slz vysoušel šťastný smích,
o kolik nových rán vysílen karty hrál.
Tichem se míjíme, pokynu hlavou,
a naše pohledy letmo se střetnou,
po nebi bělavé oblaky plavou,
z hladiny rybníka labutě vzlétnou.
Přečteno 172x
Tipy 22
Poslední tipující: Akrij8, mkinka, Dreamy, Marten, Stanislav32, Kan, Fialový metal, jitoush, Marry31, šerý, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)