Světlem chci zachytit svět
takový, jaký je, než záhy zmizí.
Kdo seje, pak taky sklízí,
i mlčící, tichem, své může povědět.
Světlo krásu dokáže vykouzlit,
černou a bílou, i v barvách duhy.
Zachytí půjčky, zachytí dluhy,
se světlem v zádech dokážu snít.
Stín, zachytit zář slunce umí,
co do tváře tvé padá.
Hřeje a hladí tě, to máš ráda,
světlo a stín, chtějí-li, sobě porozumí.
Světlo a stín se doplňují, spolu životem spolu plují, jednou sem, jednou tam...:-)
17.10.2022 20:32:30 | CULIKATÁ
...světlo a stín...se doplní...;-)název mě trošku svedl...
17.10.2022 18:08:47 | Marten