Pozdní lítost
Dost bylo zbytečného štkaní,
dost pláče pro slzy,
zapomeň na pokání
i soucit omrzí
a rána od nože se třepí,
jak ústa ve šklebu,
když měsíc, svědek slepý,
má zvracet potřebu.
Jsou dávno všechny karty dány
a letí vteřiny,
na zápěstích dvě rány,
dvě šňůrky s rubíny,
jiskra se zvolna z očí ztrácí,
v krůpějích marnosti,
když vůle vykrvácí,
je pozdě lítosti.
Přečteno 118x
Tipy 11
Poslední tipující: šerý, Kan, Marry31, Sonador, Iva Husárková, Psavec, Frr, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)