jak myšlenka líně uvnitř "těla",
Po louce mlha by běžet chtěla.
Tiše, nenápadně plynout
nechat mozek lehce zdřímnout.
Co z toho by však ale měla?
Boleslav, a slunce zastínila.
Na"d" travou a ždibcem rosy
sekání, ať tupé mají kosy
Modrost nebe, černý háv
Mlhou slunce prosvítá
Třpytí se barvy duhy
dosti vody, ať má splav.
~☆~