Pohlaď révu,
ať zjara se zazelená,
sladké víno ať rodí.
Tu péči si žádá,
jako tvoje žena,
k té révě, co tě doprovodí.
Zasaď strom,
to se musí,
když narodí se dítě.
Syn a nebo dcera.
Po nebi letí hejno husí
a den taje do večera.
Postav dům,
ať splníš třetí přání,
ať můžeš klidně spát.
Zima je na spadnutí,
vrby své větve sklání,
umí vzdorovat.
Pěkný návod k životu* :)
03.12.2022 23:31:25 | jenommarie
Děkuji pěkně.
04.12.2022 10:13:13 | Kan
:) já také a přeji TI krásnou adventní neděli a i ostatní dny..plné pohody a radosti milý Kane..Hlavně ZDRAVÍ TOBĚ a tvým blízkým. Pa M.
04.12.2022 10:14:46 | jenommarie
Mockrát děkuji, užiju, třebas je u nás mlha až pod chodníky. Já Tobě taky přeju
klid a spokojenost v tyto i jiné sváteční, či všední dny. :-))
04.12.2022 10:31:16 | Kan
Moc TI děkuji milý Kane*;)
U nás trochu té mlhy..sníh roztál..ale je pěkný den. Pa
04.12.2022 10:41:43 | jenommarie