Za oknem baru – náznak rána,
sedí host znavený u piána,
v koutku úst má cigaretu,
kouř line se mu do očí,
ospalý pár na parketu
už se netočí.
Unavené ráno po noci probdělé,
u stolů semtam sedí ospalí andělé
v růžových, urousaných krinolínách,
Líčení po tvářích rozmazané,
výdělek marný, z pasáků strach,
neví, co se stane.
Prastarý barman sklenice sklízí,
počítá holky, jedna je cizí;
kde se tak, asi ta holka vzala ?
Přišla s někým pospolu,
s kým celý večer tancovala
a seděla u stolu ?
Kdy lstivé kočky přes míru,
zabloudí v cizím revíru ?
Když v zákoutích džungle noci,
dravci opatrnost svoji ztrácí,
ke svědomí se neobrací,
pak samy bloudí bez pomoci.