Zavoněl dým spálené natě,
zazněly písně tuláků.
Prožívám radost ze závratě
a vůně listí bodláků.
Podzim se hlásí chladným jíním,
ve vzduchu sráží se dech.
V očích mám slunce, rukou si stíním,
můj pes čeká na schodech.
Zavoněl dým spálené natě,
vítr jej roznesl do všech stran.
Větru se neboj, vždyť zná tě,
přinese sníh a hejna vran.