Do vůní koledy cinkavé znějí,
úsměvy na tvářích a srdce zjihlá,
za okny střapaté vločky se chvějí,
na louce za plotem straka se mihla.
Děti jsou dychtivé, nemají stání,
pohledem prosebným hodiny měří,
s chvějivým napětím touhy svých přání,
jež večer do dárků ježíšek svěří.
Čistou tmou vánoční hlas zvonku letí,
do vůně jehličí stromeček září,
lesk očí dojatých rodičů dětí,
zněžnělých výrazem radostných tváří.