...........
v tom dusnu který stvořil
roztáčel všelijaký slova
kejkle laskominky
a bulíky na nos věšel
.....
až jednou naduté hrdlo ochraptělo
zaštěkal pes
a tiché kroky v mrákotách
s divnou úzkostí v zádech
chvatně běžely tmou
...
v prolomeném ledu
zatajil se dech
všude klid
a hrobové ticho
....
...