Dívám se na přesýpací hodiny,
čím déle, tím pomaleji
písek padá.
Poslední zrnko dopadlo,
…přece jen včas.
Kol nich vidím
obtáčet se hada,
jeho slyším hadí hlas,
a oči se mi klíží.
Cítím, že had se ke mně blíží
a ovíjí mne strach.
Je jako závan na řasách.
Otevírám oči,
hodiny zpět se točí
a – písek nepadá,
není to záhada,
jen uvnitř mého těla,
ten tichý hadí hlas
uzamknul můj čas.
Jakoby vážka odletěla.