Zmámené opium ke kříži kované
vtělené vně i v boku šalupy břehů
snídaně směstnaná do slov zvonů
vrodilo se v ron a vůně zarostla
Raněná pleť voní cukrem borovic
stéká stěnami palisád co ruměnec
květu není, zelená paprsek líbá
smůla polední půlnoci lne se líp
Spona pólů na tři porody dlí tu
jantar na kotníku úrodných lánů
průřezy lávou zpité, vichry dují
v polích pálí líce, tichnou srdce
Korunky točí kaleidoskop duší
smotky vírů razí pečeť do dna
line se únava, krouží mračna
chýše světí um vida Morfea
Tělo potí jas králů a princů
dává tvar a koří se proudům
sklízí přerod v hojení země
až spočine, bude láskobraní