~~~~~~~~~
No místo teplého slunce
mračí se nebe
prý asi na opilce
kteří jsou
čajem s rumem zahřátí.
To jenom nám
studený vítr fouká do gatí.
Je kocour co má rád teplo
ne když šustí déšť a listí
či vítr opřen o pometlo
okenicí buší místy,
do huňatých zabalen dek
spokojeně si jen přede
předpovědi nepošle dík
prý jaro má být ve čtvrtek.
A já jsem z té básně zmožená
ale to asi kecám
i když ani ne
nápad už na verš nemám
něco mě napadne
třeba zítra v poledne.
S kocourem pod huňatou dekou
si i kočky verše předou.
~~~~~~~~~