Zrak s citem spolu ve mně zápasí
co z Tebe smí si který přivlastnit.
Že srdcem nevidíš mé oči souhlasí
a zraku upírá tu výsadu zas cit.
.
Prý jenom v srdci obraz Tvůj je skryt
do jeho prostor oči nikdy nevstoupí.
Protivník namítá - s tím nelze souhlasit,
vždyť přece jenom v nich Tvá čistota se skví.
.
A tak jsem nejčistší můj cit
do hlubin vlastní duše vypravil
ať právem může očím přisoudit
i mému srdci z Tebe rovný díl.
.
Tvá krása očím náleží, a mému srdci zbývá
ta tichá láska uvnitř, kterou tvoje srdce skrývá.
Díky. Já to jen přeložil, největší díl poct je pro autora...
Sonet 46
W.Shakespeare
Mine eye and heart are at a mortall warre,
How to deuide the conquet of thy ight,
Mine eye, my heart their pictures ight would barre,
My heart, mine eye the freeedome of that right,
.
My heart doth plead that thou in him doot lye,
(A cloet neuer peart with chritall eyes )
But the defendant doth that plea deny,
And ayes in him their faire appearance lyes.
.
To ide this title is impannelled
A quet of thoughts,all tennants to the heart,
And by their verdict is determined
The cleere eyes moyitie,and the deare hearts part.
.
As thus,mine eyes due is their outward part,
And my hearts right,their inward loue of heart.
09.05.2023 17:24:27 | TRlVlUS
Vidíš a povedlo se :)
rozněžnit srdce ženy, že ani nedutá
jen tiše zírá,
na slova lásky, cítu co neskrývá
upřímnosti šat
tou písní budu dnes, ne sama usínat...
09.05.2023 23:07:29 | Malá mořská víla
TRIVE ...
šeptám si Tvá slova zas a ještě jednou znova...
Bych nezkalila hlasem svým jedinou hlásku, jeden rým
Vždyť víš, že jazyk se srdcem si hoví
i v plodu děcka, tvoří se ve stejný čas.
Zázrak jest to?
Kdo ví...:)
09.05.2023 13:38:44 | Malá mořská víla