před tebou stůl
a na něm sklenka vína
démon alkohol
už přišel k tobě
hlasně volá
pojď sem ty
po tichém smutku zvony zvoní
veselost tě rozproudí
myšlenky jak básničky
rozběhnou se po polích
paví pero vetkneš si do klobouku svého
jak myslivec na honu
nevíš však
že štvaná zvěř si ty
nemůžeš odolat démonu
on však na čas opustí tě
jako žebrák o holi
ze srdce zbydou ti
rozervané prapory
z myšlenek jen kalný potok
zlý jazyk tě přemůže
že nadáváš i poupěti
zůstaneš sám jak námořník na lodi
bez pomoci bez bližnýho svého
na stole zůstane jen sklenka vína
démon volá
pojď sem ty
Démon je úlisné zlo. Je v zlomoci nevyzpytatelné. Sídlí v nás v záhadné slepé ulici slepého střeva a nikdy nevíme kdy zanítí.
Alkohol beru střízlivě, jak chutnou vášeň... abych se nezalkl*
Rád jsem si přečetl.*
12.05.2023 18:02:36 | šerý
Alkohol není příčina, jen špatné řešení...
11.05.2023 13:02:33 | Lighter
Souhlasím démona může vznitit jen člověk báseň je trochu nadsazena ale chtela jsem ukazat ze démoni mohou mit velkou sílu
13.05.2023 14:08:32 | Sára Černá