ZKLAMÁNÍ
jehly zklamání
tetují runové znaky
do ještě tvárné dětské duše
akupunktura osudu
nenápadně propojuje body
pro příští silná spojení
ze sítí slzavých slabostí
vytváří kódy magické nezlomnosti touhy
jež dozrává ve vůli
přetavenou ze všech vysněných objetí a pohlazení
která prošla přezíravě kolem
a proto nestačila nikdy zevšednět
zklamání
zvyk co se změnil v normalitu
která už tolik nezraní
o to slastnější je chuť všech získaných trofejí
které nepřišly jen tak mimochodem
byť by se to snad mohlo zdát
odlesky smutku v očích neznačí rezignaci
jen vědomí jak životně důležité je v tomto světě
i přes všechna zklamání nepřestat nikdy milovat
Praha, 10.6.2023
https://www.youtube.com/watch?v=fPiH3jA6E7I
odlesky smutku ...
krásnej a povzbudivej závěr, že vše zde na světě nestojí za ho... .:-)
12.06.2023 18:08:41 | Jeněcovevzduchukrásného
Je ten život každému jinak.
Někdy projdou mnohými a věřím že nakonec až ve zralém věku..jim dojde
snad i podstata..alespoň z části.
Smutné maření dětského života a myšlenek
které mají mít dětský svět.
Ta poslední..věta..ano..kéž kéž.
Měj se krásně milý Amonku* pěknou neděli přeji. ;)
11.06.2023 08:31:32 | jenommarie
Díky za znělou reflexi, Marie :-)* Dětská zklamání jsou nezbytnou výbavou od sudiček do života... ;-)
11.06.2023 12:13:01 | Amonasr
Je to tak. :);)
Ať jsou ty sudičky příznivé
a do dětských duší
dají dětské radosti. **Děkuji TI též. pa
11.06.2023 12:47:55 | jenommarie
Že existuje, inu je, jen říkám...naléhavě, řekni to srdci a též hlavě ..každého potkalo a co jde se dál, milovat zdá se..nikdo nepřestal :-)
10.06.2023 22:52:26 | básněnka