Červená, bílá, růžová
Nebo jen prostá šípková
Každá růže krásně kvete
Do plného květu od poupěte
A když odkvete, vydá plod
V němž ukrývá se nový zrod
I každý člověk může
Krásně vykvést jako růže
A dílem svým vydat plod
K lepšímu příštímu dát tím zrod
Nemusí však udělat nic
Zůstat nečinným jako kámen
Co k tomu říct, asi nic
Snad jen prosté Amen