Udělala sis piknik
skoro u cesty
večer splněných přání
společný
a jsi tu
a jsi tu ty a pes
Jsi tady ty a pes a hlas
na blízku
šeptá a těší
Tiší slzy
Upiješ vína
zaboříš ruce do hlíny
snažíš se dostat až pod podstatu dne
kořeny a písek a slzy
na radost jsi tu náhle sama
Dopiješ sklenku
Zaleješ záhony
Voda hladí
ta voda tak hladí
Necháš ji hladit ti vlasy, ramena a prsa
až tě úplně celou obejme
a vezme si tě
Večer splněných přání