Mlčky taju pod blůzou z květů pryšce
rozpouštím se v chrámu pro nezvané
peřeje ztrácejí zrak a řeřavě zavíjí
turbulence kol vlhkých žil, kol růží
co lepí je rosa na dřeň křišťálovou
*
Teď sopky pokašlávají a rodí se žal
ale já nemám ani nesvatou tu minutu
co v mlází nezralosti víská plačtivá nebesa
*
Však uslyšet rázy jak okovy padají
šuškají-li tu modrásci o poryvech
hnětu ústy děravé přísliby živých
a kol hustá zem z obsidiánu hoří
i v pěsti oblázek vzplanul vzlínaje
vibrují i řetězce molekul pohlazení
a já už v objetí krajty sčítám jen polibky
*
Mlčením nalézám srdečních komor tep
tvé klíčky ramen toužebně lnou se
podané ruce v moci vln v trávě té
voda živá svěcená létem v tůni
páří se ach skrápěje naše čela slzou
a my kořeje se těm minutám svatým
jak nuncius na dvoře kurfiřta sopek
vposled vdechnem spolu to kvítí ryzí
i výdech v lásce proplyne do ticha
konečně
mlčky ... ... ...