Chci napsat báseň zásadní,
která vás osloví,
stále se mi to však nedaří
Občas správný rým nemají,
správný rytmus jim schází
Tužka opět po papíře jezdí,
nové básně napíše
Slova v hlavě lítají,
do veršů se skládají,
tak básně vznikají,
nikdo to však nezastaví
Psát básně nás totiž baví,
protože se nám uleví,
zapomínáme na všechna trápení,
i na to, co nás na srdci bolí