Uvařím čaj a přisedni si,
zapálím svíčku ke zpovědi.
Můžem si povídat, jako kdysi:
vločky tančí po náledí.
Chladivý sníh a smutný kraj,
za okny různá světla září.
K pianu usedni a něco hraj:
na čaj se voda, už, vaří.
Z šálků se kouří, tak povídej,
plamen svíce vzpomínky nítí.
Nechceš-li, tak radši hrej:
za oknem sníh, jak křišťál svítí.