Velký vůz
Bydlíš přímo nad domem
svítíš krásně na cestu,
navádíš mě z akcí zpět,
ať se hlavně nespletu.
Jsi tak velký, prostorný,
hned by jsem se svezla,
zapřáhla tě na nebi,
hvězdy si prohlédla.
Máš tam také synáčka,
blízko tebe září,
dotýká se jej Polárka,
hvězda z nejjasnější tváří.
Řídí všechny na dálku,
už pěknou řádku let,
námořníci se podle ní řídili,
když chtěli připlout zpět.
Hlídáš oba vozy najednou,
jsi prostě naše hvězda,
sílu máš v sobě náramnou,
ještě jsi nevybledla.