Tma
Kouká na mně
a já na ni
otázky se mísí
s myšlenkami.
Proč, když je tma
oči nespí?
Kdo za to může,
že by vesmír?
A nebo taky
možná stáří?
Nebo ten datum
v kalendáři?
Kdoví, kdo to má
na svědomí,
myšlenky se v mysli
pořád honí...
Za chvílí čas se
ještě změní,
kdo tohle vydrží
nikdo neví.