Anotace: Hra se slovy Drabble: na vygenerována slova - emigrace, hlediště, řezník, součet, tachometr
Ve vzdálené zemi, tam, kde sny se snívají,
emigrace přivedla mě, nový život přislíbí
Na hledišti osudů, úzkost mě povzbuzuje,
naději v srdci mám, pevně se vykresluje
Řezníkem v srdci jsem, hledám kusy štěstí,
lámání chleba se mnou, spolu tvoříme síť
Součet snů, nadějí, strachu a odvahy,
posiluje mě, jako kámen nesmírající
Tachometr osudu válí ve spěchu,
uplynulý čas nechává stopu na mém křehkém tělu
Emoce tančí v srdci, ať zvukům tichým,
bázní i nadějí, klíč k šťastnému křížení
Věřím v posunky osudu, vedení hvězdami,
emigrace má cenu, zůstaneme věrní svému srdci
Barvy nových míst, barvy bezbřehých snů,
přetékající radostí v mé stále vroucí duši
Hlediště naplněné, srdce bije v rytmu,
charakter nezlomí, osud se neodchýlí
Řezníkem svého osudu,
vytvářím nezapomenutelné příběhy
Jistým krokem vpíjím každou životní perličku,
součet vzpomínek, tolik drahých okamžiků
V mé emigraci najdeš skrytou sílu vnitřních vůní,
tachometr osudu nikdy nepřestane tikat
Ať se země mění, mé srdce nikdy nepřeštípej,
emigrace je tajemná, jako melodie větrů
Vysoko v oblacích, tam najdeš můj hlas,
tak vzývám slova, ve stovce plejádě těchto básní,
emigrace, hlediště, řezník, součet, tachometr – září