Na horkém písku
Na horkém písku
uprostřed pouště
zjevila se hudba
A pak...
Modravou ozvěnou
na dně moře
zazpívaly housle
A já už vím
kdo přeměnil ten žhavý písek
v pole pod mořem
a snad se chtěl
jen vrátit domů
To pole tančí
do rytmu houslí
a měkký svit hladiny
vodu rozsvěcí
Ten kdosi je šťastný
směje se mlhavým obrysem neviditených úst
Uléhá na dno a usíná
pole ho zakrývá a hladí
Je zase doma
Na horkém písku
uprostřed pouště
zjevila se pravda
A pak...
Modravou ozvěnou
na dně moře
zacinkal zvonek
A já už vím
kdo přeměnil ten žhavý písek
v město pod mořem
a proč podupal ty květiny
na jeho břehu
Dlouho tam stál a díval se do dálky
Prošla jsem kolem
a ani se neohlédl
Přečteno 195x
Tipy 30
Poslední tipující: mkinka, kozorožka, V.N.Losinský, Pettie, Alala, nehledaná, Jeněcovevzduchukrásného, Vivien, MatyhoZmaty, Ondra, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)