Žíznivá satira...
V mlze na ústupu
Jež řídla potrhána na hrotech nábřeží
Vplazila se žízeň
Svlečena do oplzlosti
Ulehla k prahu města
Nadešlým ránem ve zdání počestného přípitku
Zběsilé pijáky sedlala
Jednoho po druhém
Jak hřebce plavené k tržišti podzimu...
S večerem usedla do korun vrboví
Zlomyslný škleb schválnosti
Snad směšnost satira hrála
Aby v lůně noci do hvězdné opony
Ulevila žalu samoty...
Přečteno 127x
Tipy 26
Poslední tipující: Anfádis, ukrytá v máku, jort1, Jan Kacíř, jitoush, nehledaná, Niška, IronDodo, Ophelia81, Psavec, ...
Komentáře (7)
Komentujících (5)