Smutná ulice, liduprázdná,
jen kavče se schovalo za komín.
Poslední listy na starém platanu,
zatím bez poštovních známek,
čekají na odeslání do dálí.
Netrpělivě se třepotají ve větru,
ve světle pouličních lamp
vrhají bizarní stíny.
Déšť zvoní do oken,
potůčky vody zběsile
utíkají po kočičích hlavách
a dolu k řece odnášejí zbytky
silvestrovských petard.
Na věži kostela odbila půlnoc,
anděl na domovním znamení
si otřepal promáčené křídla.
A střechy smutně sní o sněhové peřině.
....Taková klidná a uklidňující náladovka....svým způsobem očistná......Ji.
06.01.2024 07:39:58 | jitoush
Krásně se mi tímhle proplulo...
Jen jsem si uvědomila, že mám teda úplně jiný sny, než taková střecha:-)
V tom textu jsou tak nádherný místa...a je to zas až neuvěřitelný, co se děje, já mám na zejtřek nachystaný dílečko a taky tam mám zmínku o vývěsním štítu...ale tys do něj umístil anděla, kterýho jsi ještě zvlád úžasným způsobem oživit... a já přisoudila vývěsní štít "jenom" ČLOVĚKU :-)*
06.01.2024 00:14:47 | cappuccinogirl