další ideová vražda
Anotace: první básnička, co jsem napsala. má pro mě cenu, protože jasně říká, jakého ideálu jsem se držela a stále držím.
zas ti ustřihli křídla-
-perutě kousek blíž,
už tě zase neunesou
a ty to dobře víš.
že ti narostou, zdá se,
ale čas je vrah,
chceš zemřít v plné kráse,
ale zemřeš v hodinách.
chceš jenom vlastní prostor
pro křídel rozpětí,
moc zase zvítězila,
štěstí samo odletí.
ale prohrávat je krásné,
je to svoboda a mír,
je pád předehrou pro vzlet,
součást všech cílů a vír.
jenže svoboda je zločin,
za ni nejkrutější trest,
věřím v ni celý život,
proto se nesmím vznést.
čím víc mi krátí křídla,
čím méně mám peří,
tím více ji cítím,
tím více v ni věřím.
Komentáře (2)
Komentujících (2)