Tradice
Připravuji vajíčka
a děti se radují.
Vzpomínám na Břehy,
kde koledovala jsem jako dítě.
Intimita okamžiku
bere za senzitivní kliku.
Zvonek a první kolednice.
Berou si vejce
a kreslí vděčné líce.
Pak kluk zazvoní,
hody s vodkou vymyslí.
I to pohodou zavoní.
Soused též nezapomíná
a říká, že Eliáš se
ještě stydí.
Je hodně malý,
ale na vajíčko
má vždy síly.
Letos mají vajíčka kytky.
Jsou přeci od Jitky.
Zatoulal se i pejsek.
Je velký smíšek
a koledu by také rád.
I on je chlupatý kamarád.
Kdo přijde další zaťukat na vrátka?
Za okny chystá se vajíčková pohádka.
Milujte se lidé.
Z pohanských zvyků
kvete symbol plodnosti.
Slepice vzorně pečovaná
má přeci vajíčka první jakosti.
Je jaro
a posílá polibky do hrsti.
Být veselý je zázrak svátosti.
Přečteno 68x
Tipy 23
Poslední tipující: Misha, Jan Kacíř, Fialový metal, Iness, Paulín, jitoush, Chane, Marťas9, Kan, Ondra, ...
Komentáře (8)
Komentujících (5)