Anotace: Pracovně poetická, neb nemusí mít arborista v hlavě pouze piliny,ale někdy taky rýmovánky...
(z)POVÍDÁNÍ PIL
********
Jak chutná míza živého kmene
do něj, když z ocele zatnu list
Jak hledat cesty, když zahalené
mlhou jsou a v mapách nejde číst
*
Jak chutná míza živého kmene
jak pramen řeky chce vyvěrat
Zahryznou zuby pil překalené
"Z člověka stane se stromů kat "
řekla mi kůra. A neskonale
něžně mi floém trup zkrvavil.
Můžu se klidně divit, ale
stromy jsou přece domov víl...
***
správnej arborista má v hlavě obojí! :P
a basta fidli
zapomněls, že mozek má dvě poloviny drahý?
*
a ty se (z)povídání, zdá se - nebojíš
hryžeš a ojídáš, jak když to mydlí
a v rámci umělce tu dílo zbude - kde po jiném jen pahýl
**
chybíš mi tady :)*
09.09.2024 13:24:54 | šuměnka
....No o Skywalker,pamatuji si letmo,ráda jsem zasejc po tak dlouhé době četla v Tvých verších....to ano...Dryády jsou tam....nedělá mi dobře,když se kácí zdravý strom.....taková nějaká bolest z toho jde....Ji.
30.04.2024 15:47:43 | jitoush