V zamrzlých stínech milovat se
lepší je než v sobě živit zášť,
nadávky počítat či vrabce ...
vždyť ulétnou, než se podíváš.
Zaplaším sten, ten po ukřivdění.
Naplastí radosti přelepím jizvu.
Lepší je sebe než ostatní měnit
a tak teď právě se k životu vyzvu...
V zamrzlých stínech milovat se,
počítat beránky na cestě domů,
veplíst si prsty do sítin,
slovem si česat rozespalé vlasy,
nasypat sýkorkám pohlazení,
pofoukat modřínům bolavé boky,
nalepit úsměv do borůvčí,
z kamení rozproudit řeky...
Najednou bez rýmů rozsypat se?
Vždyť život není žádný rým.
Jdu měnit sebe.
Milovat
stín.