Konvalinky

Konvalinky

Anotace: (úbočie - časť vrchu zvažujúca sa k úpätiu, stráň, svah)

Konvalinky


Rastú drobné zvonky na úbočí,
roztvárajú sa v slnka jase,
keď láskou mája zvonček sa trasie,
keď ti zvonia milá oči.

Vidím ich kvitnúť
v rodnej hrude
ach, s koľkým blahom mi bude
na prsia si ich pripnúť.

Z túžby mojich čiaš padla rosa,
už kvietok na prsiach mi zvädol
žiaľ za ním na dušu sadol
roky iné kvety nám nosia.

Autor IronDodo, 29.05.2024
Přečteno 61x
Tipy 26
Poslední tipující: jort1, Chane, Emani, Fialový metal, jitoush, Žluťák, Marťas9, Tomcat, Sonador, kudlankaW, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem to som si neuvedomil

30.05.2024 05:59:02 | IronDodo

....I v českém jazyce je slovo úbočí.....se stejným významem....../úsměv/
Mám ráda melodii slovenštiny...

29.05.2024 22:35:57 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí