Srpen snil o podzimu.
Stydlivě se schovával
u vyschlého pramene.
Slunce bodalo do travin.
Jablíčka padala na zem,
bezútěšně, bezmocně.
Pelyněk objal cestu
a do prachu se zapřahal.
Na nebi zahřmělo – slavík se skryl.
Beze studu, v rychlosti
se rozhořel suchý vítr.
Srpnový žár.
Déšť se snesl
na svátek Nanebevzetí,
uklidnil, ale nezachránil.
Hořký je plamen pelyňku,
lipový med sladký.
*
Srpen dál snil o zelené trávě,
ale všude jen karamel ve větru,
A po dívčím způsobu
oblaka skotačí
před blížící se bouří.
Po ránu přišel déšť –
déšť okvětních lístků,
déšť heřmánku – umyl okna.
Srpen je raněn svítáním
a nesmrtelnost rozzářila své květy.
Vítr se nese po stezce trav,
jeho hlas trochu puká,
přichází ve vlnách,
pak se vytrácí.
Rty jakoby srostlé s nevyslovenou písní,
chuť léta lehce pelyňková.
Srpen mizí v chorobném spánku,
vítr zhasíná nesmrtelnost.
Nechtěné dítě – podzim –
probouzí se v lůně končícího léta.
Foto: Tomcat
ahoj Tome, teď ponechán stránkou, který měsíc je nejhezčí...určitě projednání ten, pro druhého zase ten, nebo onen...mě jde o napsání...a to jsi zvládnu moc hezký poetické, hezký se čte
..měj se moc hezky v
02.09.2024 11:25:40 | mapato
Proč "nechtěné" my nechtěli mít,
vždyť vše je tak jak má být
ať z lůna letní noci
zůstane hřejivý pocit
a nádherný podzim barevný...
Dotkla se, Honzí, díky a krásný víkend :) PPÚ(*)
24.08.2024 15:41:10 | Emily Říhová
Na tohle téma toho bylo v těchto dnech napsáno hodně a toto je jedno z nejlepších...
22.08.2024 10:37:28 | Koala
Dvojité wow tobě-za obsah i foto.
Tohle je zatra pěkný dílo, ti díky tomu odpustím i to, že jsi mi připomněl konec prázdninovýho lenošení:-)))
21.08.2024 14:06:38 | cappuccinogirl