Anotace: taková rychlo-věc- pod taktovkou i v inspiraci Ž.l.u.ť.á.k.a / za což dík - neboť mám pracovní i neděli, takže nic jiného k zveřejnění zatím nemám
Poslouchej básníku! Báseň je Múzy dílo
která ti našeptá, co by tě oslovilo
která ti otevře, tvé nitro nevídaně
tvá zpověď vpíše se, i do tvé jemné skráně
Poslouchej básníku! Báseň je srdce tvoje
které ti odkrývá touhy i nepokoje
které ti prozradí, víc, nežli chtěl bys třeba
které ti objasní, nač svítí slunce v Thébách
Poslouchej básníku! Báseň je harmonie
Obraz, co vypoví - tvar, jenž se do tě vpije
Pravdivý, smyšlený, na tom tak nezáleží
Poslouchej básníku – prší teď na sto věží
Básníci, sama víš,
komu chtěj, naslouchaj,
v duši své mají skrýš
vhalenou do roucha
bezmezné nahoty.
Básníci, sama víš,
koho chtěj, poslouchaj,
do snů jim nevidíš.
Marně jim, děvče, laj,
dál tropí drahoty!
Básníci, sama víš,
kam si chtěj, zavanou,
dneska spí ve hvězdách
a zítra — za vanou.
Básníka?! Sbal ho, ty!!!
(Vložil jsem se souhlasem svého svědomí.)
18.09.2024 00:31:46 | Špáďa
Špáďo -řeknu to naplno: tebe nejde nemilovat :)
seš můj zachránce v slovním souznění!
díky
ty vkládej kdykoli cokoli, já nemám hranice -znáš mě:)*
18.09.2024 08:36:40 | šuměnka
Říkám si, jestli ten orchestr by hrál i bez toho dirigenta a teď vidím, že je tam pro inspiraci a taktovku má jen pro udržení pozornosti. To nic, to jen tak nahlas uvažuju.
15.09.2024 22:52:11 | Jiří I.Zahradník
...Báseň je laskomina a sousto k nakousnutí.....strávíme si chvíli a pak
odejde bez ničeho nebo výživnou se stane ....báseň je naše stopa v písku ,pomíjivá
a přesto navždy.....báseň je naše znamení.....a je v ní možné vše.....slova obživlá a tančíci po svém...báseň je prostě úkaz....Ji.
15.09.2024 22:05:22 | jitoush
Tohle dílko má tedy kromě skvělýho obsahu vlastně dvojí tvůrčí sílu:-)))**
15.09.2024 16:28:16 | cappuccinogirl