Esence osmých

Esence osmých

Posvátné ticho krajiny,
kdy noční ptactvo dávno spí
a ranní ještě neprocitlo,
pečetí jejich sen.
.
Všechen čas srdce
v tom krátkém mezidobí
oběma, co o sobě sní,
společně odtikává.
.
V něm každá chvíle lásky
chtivé, vzájemné i všeobjímající,
erótu, fílie i agapé,
jeví se nekonečnou.
.
I život každičkého slova
má věčné trvání,
když v chorálu vesmírných alikvot
vznáší se nad nimi.
.
Ráno pak měkký pocit dne
zacinká ozvěnou těch alikvot,
zachutná na rtech po vzpomínkách,
když už jsou zase znovu sami.

Autor TRlVlUS, 25.09.2024
Přečteno 52x
Tipy 13
Poslední tipující: IronDodo, jitoush, Psavec, enigman, Kan, zase já, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...To Ticho......Ji.

25.09.2024 19:45:14 | jitoush

líbí

v takových krajinách se ocitám...

25.09.2024 15:29:03 | enigman

líbí

Krása číst

25.09.2024 09:31:18 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí