Kdysi když jsem šalinou,
Na Poříčí jezdil dolů,
práci měl já jedinou,
předstírat, že robím školu.
V šalině jsem vždycky klímal,
„Svaté Anny nemocnice“,
tu jsem tehdy sotva vnímal,
cestou z či do pivnice.
Brněnský ten hospitál,
v létě mě tu uvítal,
a zahájil seriál,
co měl býti speciál,
mající jen jeden díl,
bohužel však trval dýl,
než bych si já vůbec přál,
co z toho, že sluncem hřál.
Chladné ráno, Svatá Anno,
to bych letos přivítal,
v červnu, když jsem tady stál,
koukal slunci do oken,
myslel, že už nikdy ven,
nepohlédnu očima,
pro které vše začíná.
Operace se tu říká,
výkonu, co z něho zebe,
řeka Styx Tě tady vítá,
nebojíš se, snad jen sebe.
Podruhé vše jednoduché, tečka?
Takhle to tu nefunguje,
operatér zase tu je,
tampóneček, ručka, tyčinečka!
Ty víš k čemu ručka slouží,
vylamovat kosti touží!
Ty co vrták odvrtal,
na co ses mně vlastně ptal?
Pak Ti lebkou jede drát.
A po tomhle bys chtěl jít spát?
Takže tohle babí léto,
v nemocnici zase této.