Anémia osudu

Anémia osudu

Do ticha odstrihujem zvuky,

ako pokrútené konáre brezy

každý šepot sa stráca v hlbine,

len prázdno klíči v trhlinách.

 

Nože času sa zatínajú hlbšie —

krájajú minulosť

na zrazeniny, na tŕne

na nepoznané úseky

vlastného mena.

 

Vyrezávam sa z pamätí,

kde slová zanechali jazvy

dlhými katanami.

Plynúce dni,

zväčša rovnaké

vypíjam po kvapkách

nikdy sa nenasýtim.

 

A niekde na dne,

v mokrých koreňoch vety,

si zostal ty —

ako odložený obrázok,

čo nechala si matka,

ako vráska,

z hĺbky tváre

ju už nezmažem.

 

Pristihnem sa

pozerať do zrkadla 

niekde za seba,

oči sú duté,

len staré záplaty tmy

držia všetky komory srdca

ešte pokope.

 

Túženie

spísať sa do ničoty,

byť tvojím tichom,

ktoré nikdy neohluchne,

keď budeš kričať

v kŕči všednosti.

 

Autor Pettie, 07.10.2024
Přečteno 34x
Tipy 15
Poslední tipující: IronDodo, enigman, Niška, jort1, Marťas9, Kan, Psavec, mkinka, Ondra, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

něčeho se nikdy nenasytím...

10.10.2024 01:35:29 | enigman

líbí

sám nemám moc rád vzpomínky, ale jim je to jedno

08.10.2024 09:57:58 | jort1

líbí

Tohle je nějak bolavé, jizva hluboko v duši, která je věčná, ale ne životu nebezpečná...ty kapky dní, co polykáš, jako by přece jen léčily...
Píšeš skvěle...a i když nevím, jestli jsem se trefila, já odcházím s pocitem, že tyto řádky píše bojovnice a z toho je mi fajn*

07.10.2024 01:06:17 | cappuccinogirl

líbí

Velmi zajímavé-krásné spojení slov-s pocitem smutku života.., Pettie milá* ;-)

07.10.2024 01:04:46 | Ondra

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí