hádej, kdo jsem?
šeptla jsi tiše
na nebi Měsíc
právě vyšel
pokusů deset máš
a dál je dáno
že odpovím jen ne
či ano
dobrá, já na to
jsi věc z hmoty?
Ne, odpověď zní
do temnoty
Jsi tedy živá?
ptám se znova
Ano
a nesmíš opakovat
jsi kytka
z hlíny rozvoněná?
Ne...pak tedy člověk
jsi snad žena?
Nejsem
a zvíře?
ptám se tedy
Ne
a máš tři nápovědy
ta první je
že bývám v hlavě
tak jako motýl
v jarní trávě
ta druhá
že aniž to tušíš
když přijdeš
hned mi srdce buší
ta třetí
nejvíc napoví ti
to díky ní
svět voní kvítím
už víš, kdo jsem?
hlas ztišila jsi
Ano
jsi vánek mezi klasy
když letním dnem
je rozechvívá
jsi nehmotná
a přeci živá
Ach...
jsi to, proč jako v máji
cítí se ti
kteří ji znají
kdo tedy jsem?
hlas hebce hladí
jako když kočka
muže svádí
a napětí
jen vzduchem praská
Jsi moje touha
jsi má láska...
ST Mari. A ukládám si do sebe, tak hluboko, jak to jen jde*
PS: mám ráda tuhle hru, nahradí mi šachy, nemám ráda oběti, ani figurek. A nahradí mi i vrhcáby... od těch si ráda odpočinu, protože v těh životních jsem pořád...jen hodnota/y se mění*
14.10.2024 12:21:17 | cappuccinogirl
díky, to jsem rád, že se ti tak líbí, ST od tebe se jen tak nevidí ;)
14.10.2024 13:51:51 | zase já
Já vím...trochu s ST bojuju...nerada dělám rozdíly, a v amatérské tvorbě tím tuplem...ale někdy je prostě to oslovení silný a může to bejt čímkoli...formou, obsahem...nebo se mi prostě zrovna přímo čarovně trefí přímo do středu mýho ccino hrníčku:-)*
14.10.2024 16:53:42 | cappuccinogirl
to je vskutku přenádherný dialog s touhou !
vážně S.K.V.O.S.T dnešního rána
14.10.2024 08:10:21 | šuměnka