Líbáš nepozvané meteory

Líbáš nepozvané meteory

Sne, uvadlý mezi pelyňkem 

a zorničkou knotovky !

 

Líbáš nepozvané meteory 

mezi mrazovými krami,

kde leží sousta velryb a vorvaňů.

 

Od úst vnitřního ticha

a v nich zuby temných zdí.

 

Plujme dál řekou vášní

až liány lítostí

zaháčkují vory duší ...

 

Spi dál v obrazech Panny,

tak bolestivá trny akátů.

 

V pohoří Atlasu

cválají stáda arabských koní

tmu čtou z dlaní oáz.

 

A v srdci života,

mračna kováren.

 

Pod údery deště

rodící se podkovy zvoní .

 

Jde to snáz, jde to snáz ,

když miluje mráz,

když líbá mráz ...

 

 

Autor Howkins, 16.10.2024
Přečteno 55x
Tipy 15
Poslední tipující: jitoush, IronDodo, Marten, mkinka, Ž.l.u.ť.á.k., Kan, cappuccinogirl, víc, Psavec, Sonador
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

.....Jsem ráda,že jsem našla......přečtu si další.....postupně...abych pobrala.....Ji.

29.10.2024 19:40:11 | jitoush

líbí

Wow!

16.10.2024 23:09:29 | cappuccinogirl

líbí

panejo...*

16.10.2024 22:08:30 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí