Vlak sa rúti cez most,
železo kričí pod nohami,
ako keď vodopád padá
do bezodných hĺbok.
Ulice hlavného mesta
vibrujú životom,
vzduch je plný šumu krokov, hlasov
ani jeden však nepatrí tebe.
Z rádia v stánku sa derú správy,
zatvárajú sa dvere,
hrkotajú nákupné vozíky,
nikde nie je ticho,
len v mojom srdci áno.
Niekto hádže kamením o plechové brány,
pes za plotom vrčí, akoby čakal na búrku.
Vietor prechádza cez konáre,
ako ruky cez struny starej gitary.
Z diaľky duní električka,
a tu, v prachu ciest, nič neutícha,
všetko sa mieša, valí dopredu.
A ja, ako vrana na streche,
krákam s davom,
snažím sa zabúdať na ticho
spolu s mestom, čo nikdy nezaspí.
Občas je to v srdci až neutěšenost, to přání zaspat uprostřed každodenního kolotoče ..
17.10.2024 21:49:04 | Vivien
Město má v sobě tolik života:-)
A příběhy, které se v něm rodí, nepolyká, ale vypráví...
Tak jako ty:-)*
17.10.2024 19:19:24 | cappuccinogirl
Milujem mestá práve kvôli tým tváram, čo nám dokáže ponúknuť. Vďaka za milý komentár :)
19.10.2024 21:58:31 | Pettie