V izbe sa zo stien vytráca svetlo,
sedíme v tichu, ktoré v sebe nesiem
mesto za oknom pláva hmlou
hodiny nehybne stoja už
od polnoci nebijú
neviem koľko času ešte ostáva,
kým z tvojej kože
vyviaznem.
Cez medzierku pod dverami
tam, kde chýba prah
prichádzajú tváre
z rohov sa odrážajú ich pohľady
tiché monológy na sklonku dní,
vlastne sú to moje slová
slová samoty
studené zrkadlo zabudnutia.
Keď mi napokon slnko skĺzne po ruke
obloha naberie tvar nejasného pokoja —
aké zvláštne.
Bez očí, bez uší, len tlkot
dalo by sa tu len tak sedieť.
pokým ma večer nepozbiera,
opäť neposkladá dokopy
v tej všednej neistote.
....Jsem si ji v duchu po slovensky.....tak pěkně zazněla.....Ji./úsměv/
29.10.2024 19:31:06 | jitoush
Nejistota je pocit, který nás provází od prvních krůčků...i ty jsou nejisté...
Ale - tu chůzi jsme zvládli...a tak projdeme životem...a zvládnem - i to ostatní... Zvládnem, co je třeba, Pett, vždycky, nějak... Jen to "nějak" je variabilní, a proto někdy... tápem...
Klidnej příjemnej den ti přeju, sluníčko*
29.10.2024 07:18:38 | cappuccinogirl
pravda v týchto slovách skrytá... vďaka, príjemný slnečný deň naplnený pohodou
29.10.2024 09:09:14 | Pettie