Expres Praha-Košice

Expres Praha-Košice

Ležím, len tak, sama,

v tme, ktorá sa ma drží ako druhá koža.

Za oknom sa rozlieva šum veľkomesta

a mieša sa s drsným klepotaním dažďa,

melódia, čo nevstupuje do uší,

usádza sa v mysli,

tam, kde niet pohybu.

 

Neprenosná impresia –

(tajný odtlačok noci)

nikomu ju nenúkam.

Cez víkend (možno) prídeš,

budeš kráčať Žižkovom

ako nebeská procesia,

čo stúpa po zaprášenom moste

medzi chrámami,

kde lovci a sochy strážia sny

roztopené na mramorových

dlaždiciach sveta.

U teba ešte (možno) neprší,

ale tu, na tejto strane koľají

dopadajú nesmelé prsty kvapiek

sonáta bezhlasnej noci

mesiac zachytáva odlesky

žilnatých povrchov

zlomených sŕdc,

rozbitých snov

a tulákov bez mena.

Autor Pettie, 07.11.2024
Přečteno 36x
Tipy 11
Poslední tipující: Iva Husárková, cappuccinogirl, Psavec, Kan, mkinka, Vivien
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tak se mi vybavily nádherné Košice a jejich zpívající fontána.

07.11.2024 10:57:18 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel