caeruleum

caeruleum

Zvláštny nový priateľ

prišiel náhle

a priniesol so sebou

čerstvú nádej

 

šaty mal uhľadené

tvár rozostrenú

v očiach

zmes dažďa a svetla

nepýtal sa, či ho potrebujem

len tak vošiel,

usadil sa v čiernom kúte

 

na otázky

(aj tie nevyslovené)

odpovedá s úsmevom

ako keby slová nepoznal.

mávne rukou,

vždy keď sa bojím,

že ako nebadane prišiel,

tak aj odíde.

 

ticho šepká "nemusíš sa báť"

odpovedá mu len ozvena

ne-mu-síš

sa báť

sa báť

sa báť

 

cez okno šedých chmár 

preniká len málo slnka

lúke mojej hrude

pomáha rásť jeho svetlo

so mnou a vo mne

zvláštny nový priateľ

ruky, čo vedia objímať

aj bez dotykov.

 

 

 

Autor Pettie, 13.11.2024
Přečteno 26x
Tipy 12
Poslední tipující: IronDodo, Ondra, jort1, cappuccinogirl, Gaspi03, mkinka, Psavec, neumelec_zivota
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel