podzimní šero
vklouzlo do kaple
spolu s dívkou
nesoucí koš chryzantém
sklání se nad svícny
oškrabuje vosk
z kovových bodců
prach z dubových lavic
tančí v paprscích
pronikajících
barevnými vitrážemi
mezi lavicemi
prochází dětství
s bosýma nohama
a modrou mašlí
tady se vdávala
maminka
tady ležel děda
naposledy
každý krok
probouzí ozvěny
těch
co tu byli před ní
.....Vnímám něžnou energii.....pocit určitého spočinutí ve smíření......Ji.
Listopadky.....tedy chrysanthémy jsou symboly duchovní zralosti a spojení s nadsmyslovými silami...
15.11.2024 18:54:54 | jitoush
Mám husí kůži, jednoznačně dnešní nejkrásnější báseň tady... ST a do oblíbených s ní! :-)
15.11.2024 09:11:39 | LaBruja