Černý kufřík skrývá kovové srdce,
klávesy čekají na dotek prstů.
Každý úhoz probouzí písmenko,
úder za úderem vytváří slova.
Páska nese inkoust jak temnou krev,
válec se otáčí v přesném taktu.
Zvonění na konci každého řádku
připomíná dávno ztracený čas.
Někde v šuplíku leží zaprášený,
němý svědek příběhů a dopisů.
Pamatuje lásky i rozloučení.
Teď mlčí, zapomenutý v digitálním věku.
Jen občas někdo otevře jeho víko
a prsty pohladí studené klávesy.